Slide

PROIZVODNJA

Ekstrudiranje cevi

ekstrudiranje cevi 001

Ekstrudiranje ali iztiskavanje, je kontinuirani proizvodno-tehnološki proces, pri katerem se v tako imenovani ekstrudor dovaja osnovni material (v našem primeru v obliki prahu ali granul s primešanimi aditivi in barvami),  le tega s pomočjo grelcev segrejemo, polži v ekstrudorju  ga premešajo za doseganje zahtevane homogenosti sestave, kompaundirajo, plastificirajo in transportirajo do matrice in naprej skozi kalibratorje in hladilnike s pomočjo raznoraznih navijalcev in goseničnih vlekov . Material skozi celotno proizvodnjo linijo dobi končno obliko.

 

Ekstrudor in pot materiala:

 

1-polž

2-lijak za dovod granul

3-matrica

4-profil


Ekstrudiranje je kontinuiran proces, napram injekcijskemu brizganju. 

 

Rebraste podometne cevi - RBT
Pri polaganju električne instalacije polagamo kable v zaščitne rebraste cevi pod omete ali tlake.Pri taki izvedbi instalacij lahko kable kadarkoli zamenjamo.

Dobavljive v merah:
Φ11, Φ13.5, Φ16, Φ23, Φ25, Φ26, Φ32, Φ40, Φ50 [mm]
V raznih barvah (oranžna, zelena, rumena, modra, viola, črna, bela, rdeča, siva) in v negorljivi samogasni  materialni različici.

Gladke nadometne cevi - PNT
PNT tip cevi je namenjen splošni nadometni inštalaciji električne napeljave, predvsem kjer podometna inštalacija ni možna. Z uporabo posebnih modulnih nosilcev in sestavnih delov, takšna izvedba inštalacije zagotavlja zaščito napeljave in enostavno menjavo, tudi nadgradnjo v primeru potreb po le tej.

Dobavljive v merah:

Φ11, Φ13.5, Φ16, Φ23, Φ29 [mm]